Open van 08:00 tot 17:00 Ma. en Do. tot 20:00
Homeruslaan 100, Almere poort

Behandelingen

Een ruime keus aan behandelingen voor een gezonde mond
Een kleine tandheelkundige praktijk in Almere Poort die aandacht heeft en de altijd de tijd neemt voor haar clienten. Het geven van een duidelijke uitleg bij elke behandeling vinden wij belangrijk. Alle behandelingen gaan in goed overleg met onze tandarts of mondhygienist en er wordt een individueel behandelplan voor u opgesteld. Ondanks wij klein zijn, bieden onze clienten in Almere Poort en omstreken, een ruime keus aan behandelingen die bijdragen aan een gezonde mond. Zo is een bezoek aan de tandarts altijd een pretje.

Bleken

Wij laten voor u bleeklepels op maat maken , dan kunt u maximaal 2 weken thuis met de bleeklepels gevuld met gel slapen. Meestal ziet u al na 2 tot 3 nachten het gewenste resultaat. Er bestaat ook de mogelijkheid om uw tanden in de praktijk te laten bleken, mocht het voor u niet geschikt zijn om met bleeklepels te slapen. Het mooiste resultaat bereik je met het thuisbleken.

Brug

Een brug kunt u laten maken als er bijvoorbeeld 1 kies tussen twee kiezen in ontbreekt. Er worden dan twee kronen gemaakt en ertussen komt een kunstkiesje, die vastzit aan de kronen.

Composietfacings

Met behulp van composiet kunnen wij voor u uw tanden weer mooi van kleur laten worden, de stand corrigeren en tanden met verkleurde vullingen opknappen.

Controle

Een controle bij de tandarts is een check up moment van uw hele gebit en omliggende weefsels. Als u elk half jaar uw gebit laat controleren, kunt u veel gebitsproblemen voorkomen . Als een gaatje op tijd gevuld wordt, voorkom je bijvoorbeeld dat het gat groter wordt en een zenuwbehandeling noodzakelijk is. Tandvleesproblemen en andere mondziekten kunnen op tijd gesignaleerd worden.

Fluorideapplikatie

Dit is wederom een behandeling die meestal aan kinderen wordt gegeven of bij volwassenen, die gevoelig zijn voor caries (gaatjes). Het wordt in de vorm van een kleverige substantie op uw tanden en kiezen aangebracht, waarna u minimaal een uur niet mag eten en drinken.

Frame prothese

Mochten er meerdere tanden of kiezen verloren zijn gegaan, dan kunt u ervoor kiezen om een frame of een plaatje te laten maken met kunstelementen.

Gebitsreinigng

Dit is het volledig verwijderen van alle tandplak en tandsteen dmv handinstrumentarium, ultrasoon en zandstraler. Tandsteen is een laag verharde tandplak, wat je niet meer weg kunt poetsen. Als er tandsteen is gevormd, dan zal de tandplak zich hierop gaan ophopen. Tandplak is een laag schadelijke bacterieën, daarom is het belangrijk de plak en het tandsteen goed te laten verwijderen. Tandplak veroorzaakt gaatjes en tandvleesontstekingen. Van een tandvleesontsteking hoef je niet veel te merken. Je kan er makkelijk bloedend tandvlees van krijgen, gezwollen gevoelig tandvlees, een slechte adem, etc. Bovendien als je er niet op tijd bij bent, kan het over gaan in een parodontitis, waarbij niet allen het tandvlees wordt aangetast maar ook het kaakbot. Hierdoor kunnen gave tanden en kiezen los raken.

Hall kronen (bij kinderen)

Dit zijn RVS kronen, die geplaatst worden op melkkiezen, die ernstig zijn aangetast . Als de kroon eenmaal is geplaatst, zijn er geen behandelingen meer nodig aan deze kies tot aan de doorbraak van de nieuwe kies.Hierdoor wordt de belasting voor het kind geminimaliseerd.

Icon behandeling

Hierbij worden storende witte vlekken van uw tanden verwijderd, waarbij er geen boor aan te pas komt. Vraag onze tandarts naar de mogelijkheden.

Implantaat

Als er een tand of kies verloren is gegaan, kunt u er voor kiezen om een implantaat te laten plaatsen. Wij doen dat in samenwerking met de implantoloog.

Instructie

Instructie over het verzorgen van het gebit hoort vanzelfsprekend bij de meeste behandelingen. Het zo optimaal mogelijk verbeteren van de zorg voor uw gebit heeft tot gevolg dat het niveau hoog wordt en door perfectioneren en bijsturen ook blijft. Dit alles in overleg om het beste eruit te halen.

Opbouwen bij slijtage

Slijten uw tanden af door knarsen of tanderosie, dan kunnen wij voor u uw gebit opbouwen zodat uw gebit er weer netjes uit ziet en het kauwvermogen herstellen.

Opvullen (blootgestelde wortels)

Heeft u last van gevoelige blootliggende tandhalzen, dan kunnen deze worden opgevuld met composiet. Hierdoor wordt het esthetisch mooier en verdwijnt de gevoeligheid.

Paradontitisbehandeling

Dit gaat op dezelfde manier als bij een gebitsreiniging alleen vindt het plaats onder verdoving, en wordt er diep onder het tandvlees gereinigd en het wordt in meerdere behandelingen uitgevoerd. Een tandvleesontsteking kan eerder overgaan in een parodontitis door o.a.aangeboren aanleg, diabetes, roken, stress of het gebruik van sommige medicijnen.

Porseleinen kronen

Heeft u een afgebroken tand of een tand of kies met een zenuwbehandeling, dan kunnen wij voor u een porseleinen kroon plaatsen. Een kies, die een zenuwbehandeling heeft gehad, is zo verzwakt , dat hij snel kan breken. Het is dan aan te bevelen om er een kroon op te laten plaatsen.

Röntgenfoto’s

Meestal 1 keer in de 2 jaar (afgestemd op het individu)worden er foto’s gemaakt om gaatjes op te sporen, die we niet zo met het oog kunnen zien en bovendien kan dan ook het kaakbotniveau worden bekeken en beoordeeld.

Sealen

Dit is een behandeling , die meestal bij kinderen wordt gedaan bij net doorgekomen blijvende kiezen. Omdat de kiezen vaak diepe groefjes hebben en het glazuur nog niet sterk is, kunnen er snel gaatjes ontstaan. Door de kies af te dekken met een laklaagje, voorkom je dat er plak in de groefjes kan gaan zitten en kan er daar geen gaatje ontstaan.

Slechte ademhaling

Een slechte adem kan erg vervelend zijn. De oorzaak ligt in de meeste gevallen in de mondholte. Een slechte adem wordt meestal veroorzaakt door onvoldoende mondhygiëne en een tandvleesontsteking. Soms is er sprake van bepaalde bacteriën die achterblijven op de tongrug en een slechte adem veroorzaken. Het poetsen of schrapen van de tong met een tongschraper is dan mogelijk een oplossing, eventueel aangevuld met een speciaal antibacterieel mondspoelmiddel.

Spalkje

Wij kunnen een spalkje maken of een losgekomen spalk vastzetten.

Tandvleesbehandeling

Als u bij ons voor de eerste keer komt, wordt bekeken in wat voor staat uw tandvlees is. Er wordt een status van het gebit gemaakt om daar de behandeling op af te stemmen. Samen wordt besproken wat de verdere stappen (kunnen) zijn. Er wordt ingegaan op de preventie en het onderhoud. Kan het verbeterd worden, of geperfectioneerd, waar heeft het gebit meer aandacht nodig en hoe. Alles om het zo gezond mogelijk te maken, zodat problemen in de toekomst aangaande het tandvlees en daarmee de aanhechting van de elementen zoveel mogelijk te optimaliseren.

Tandvleescheck

Door uw tandvlees te meten, krijgt uw tandvlees een cijfer en kan beoordeeld worden in wat voor conditie uw tandvlees is.

Volledige prothese

Indien al uw tanden en kiezen verloren zijn, dan kunnen wij ook voor u een prothese aan meten. Dit gaat in samenwerking met onze tandprotheticus.

Voorlichting

Wij geven op maat gerichte voorlichting.

Vullingen

Bij het vullen maken we gebruik van composiet of glasionomeer, als het nodig is of op uw verzoek wordt het gaatje schoongemaakt onder verdoving.

Zenuwbehandeling

Als het gaatje zo groot is geworden, dat het bij de zenuw komt, dan is het noodzakelijk om de zenuw te laten verwijderen. De zenuwen worden verwijderd en de kanalen worden grondig gereinigd en opgevuld en uiteindelijk afgedekt met vulmateriaal.

Faces-400x400px-1_1_30 (Demo)

“Zo fijn dat ze mij door de angst die ik had, erdoorheen heeft geholpen. Super tevreden.”

Pearl Yssel

“Vriendelijke tandarts, neemt de tijd en luistert goed naar je.”

Arthur van der Berg
Faces-400x400px-1_1_05 (Demo)

“Fijne tandarts. Duidelijke uitleg en tips. Mondhygiëniste was ook prettig en een stuk minder pijnlijk dan de vorige.”

Nanon Snijder